louis-reed-747379-unsplash.jpg

R&D-medewerker

Interesse om te werken aan de ontwikkeling van nieuwe ingrediënten uit reststromen en bij te dragen aan de circulaire economie? Bereid om de handen uit de mouwen te steken in een nieuwe, innovatieve organisatie?

Plaats van de functie in de organisatie

Als R&D medewerker rapporteer je aan de R&D directeur. Je stuurt verschillende stagiaires aan. Daarnaast onderhoud je intern contact met directe collega's.

Doelstelling van de functie

Samen met de R&D Manager ben jij verantwoordelijk voor verschillende proces- en productontwikkeling-projecten waarbij je nieuwe producten of ingrediënten ontwikkelt en bestaande producten verbetert.

Verantwoordelijkheden in kernactiviteiten

Als R&D medewerker voer je labonderzoek en pilots uit ten behoeve van evaluatie van nieuwe technologieën en ingrediënten. Dit behelst het opstellen, plannen en uitvoeren van testen in het eigen of een extern R&D laboratorium. Hiervoor sta je regelmatig in contact met technologiepartners voor het realiseren van nieuwe processen.

Daarnaast prepareer je samples van producten voor (toekomstige) klanten en het eigen kwaliteitscontrole programma. Als onderdeel van het KAM-beleid voer je kwaliteitsanalyses uit.

Ook begeleidt je verschillende stagiaires die bij PeelPioneers een onderzoek doen. Dit zijn met name stagiaires met een achtergrond in: procestechnologie, chemie of levensmiddelentechnologie.  

Je werkt regelmatig mee in de productie om het proces beter te leren kennen.

Kennis en ervaring

  • HBO werk- en denkniveau, het liefst in chemische technologie/ procestechnologie. Affiniteit met levensmiddelen en procestechnologie zijn een pré.

  • Al enige ervaring (2 jaar) opgedaan in vergelijkbare R&D functies, het liefst in de levensmiddelen industrie.

  • Collegiale instelling en teamspirit

  • Accuratesse bij het uitvoeren van het werk

De functie in cijfers

Aanstelling: jaarcontract, proeftijd van 2 maanden.
Dienstverband: Fulltime, zijnde 40 uren per week.

Interesse? Klik op onderstaande link en we
sturen je de volledige vacaturetekst en informatie
over het sollicitatieproces toe. Reageer voor 10 oktober.