louis-reed-747379-unsplash.jpg

R&D-medewerker

Wil jij meewerken aan het uitbouwen van een circulair biotechnologiebedrijf? Altijd al willen werken bij een jong en innovatief bedrijf met enorme groeipotentie? Interesse in de verantwoordelijkheid voor het uitvoeren van een R&D project voor de ontwikkeling van nieuwe grondstoffen voor de chemische industrie? Dan is PeelPioneers naar jou opzoek!

PeelPioneers

PeelPioneers is de ‘duurzame schillenboer van de 21e eeuw’. In Nederland alleen al blijven er ieder jaar ruim 250 miljoen kilo sinaasappelschillen over en deze komen grotendeels in de afvalstroom terecht en worden verbrand. PeelPioneers heeft een circulaire technologie ontwikkeld om schillen die overblijven na het persen van vers sap, op te werken tot  hoogwaardige grondstoffen (zoals d-limoneen, vezels en pulp Deze grondstoffen worden gebruikt voor het maken van nieuwe producten, zoals schoonmaakmiddelen en veevoer. Zo halen wij waarde uit wat nu nog een reststroom is.

Om dit te realiseren zijn hebben we een fabriek gebouwd! In november 2018 zijn we gestart met de verwerking van 40.000 kilo schillen per dag, op onze productielocatie in Son.. In de toekomst zullen we uitbreiden en meerdere productielocaties openen, verdeeld over Noordwest-Europa. Daarnaast focussen we ons op het verder verwaarden van de restpulp die we overhouden na ons proces. Ons R&D team werkt elke dag hard aan het ontwikkelen van nieuwe technologie om nieuwe producten te maken en daar kunnen we jouw hulp hard bij gebruiken!

Plaats van de functie in de organisatie

Als R&D medewerker rapporteer je rechtstreeks aan de R&D manager en heb je een uitvoerende rol. Samen met de R&D Manager ben jij verantwoordelijk voor het project waarin we een chemisch proces ontwikkelen om flavonoides en cellulose te winnen uit citrusschillen. Dit project voeren wij uit samen met onze partner, Miscancell.

Kernverantwoordelijkheden

 • Het doen van literatuuronderzoek om te komen tot een selectie van voor ons interessante technologieën en toepassingen.  

 • Het doen van labonderzoek en pilots ten behoeve van de evaluatie van nieuwe technologieën en ingrediënten.

 • Het maken van samples t.b.v. klanten

Kernactiviteiten

1. Verdieping wetenschappelijke literatuur en patenten

 • Literatuuronderzoek naar de verschillende toepassingsgebieden van cellulose

 • Literatuuronderzoek naar de verschillende extractie technologieën voor cellulose

2. Praktisch onderzoek

 • Opstellen, plannen en uitvoeren van testen in eigen of extern R&D laboratorium en pilotfaciliteiten

 • Het maken van diverse samples van huidige en nieuwe producten

 • Verzorgen en opstellen van documentatie over eigen R&D resultaten.

3. Technologieontwikkeling en opschaling

 • Meewerken aan de realisatie van de nieuwe technologie en proces door het organiseren van testen op lab, pilot en/of commerciële schaal.

Kennis en ervaring

 • HBO / WO werk- en denkniveau, het liefst in chemische technologie/ procestechnologie. Affiniteit met levensmiddelen en procestechnologie zijn een pré.

 • Accuratesse bij het uitvoeren van het werk

Competenties

Hands-on & flexibel
Vind het leuk om met ‘de handen in de schillen en aan de apparatuur’ te zitten. Kan snel schakelen en heeft improvisatievermogen.

Integriteit & Commitment
De wil en het vermogen om eigen gedrag af te stemmen op de behoeften, prioriteiten en doelen van de organisatie. Het handelen op consistente wijze, in lijn met normen en waarden.

Veiligheid
Vermijden van risico’s voor zichzelf en anderen, het milieu en de maatschappij.

Kwaliteit
Is gericht op het leveren van kwaliteit en op mogelijkheden om de kwaliteit hoog te houden en waar mogelijk te verbeteren.

Deskundigheid
Het vermogen om problemen met behulp van kennis, ervaring en vindingrijkheid op te lossen.

Zelfstandigheid
In staat zijn om zelfstandig taken uit te voeren

De functie in cijfers

Locatie: 2 dagen per week in Son, 3 dagen in de week in Arnhem
Aanstelling: In eerste instantie een half jaarcontract, proeftijd van 1 maand
Dienstverband: Fulltime, zijnde 40 uren per week

Interesse? Reageer voor 13 februari.